הקורונה מעצבת לנו את הבית

לא רק דברים רעים הביאה עימה מגפת הקורונה. אנשים נאלצו להישאר בבתים והפכו השנה את חללי המגורים שלהם לכיתות לימוד, משרדי בית וחדרי כושר. כאשר אנו מבלים יותר זמן בבית, העתיד של עיצוב הבית מעצב עצמו מחדש.

בעלי בתים חיפשו ומצאו דרכים למקסם את הפונקציונליות של חללי המגורים שלהם, הבאנו לכם כמה מהטרנדים והמגמות החדשות בעיצוב ושיפוץ הבית.

שינוי המבואות וחדרי כניסה לבית

אותו אזור שנהגנו לתלות מעילים או להניח מטריות ומגפיים בעת הכניסה לבית הפך לחלל חשוב בו לאיסוף דואר, איסוף מצרכים / קופסאות משלוחים, נישות לאביזרים להנחת כיסויי פנים או חיטוי הידיים. בעתיד עיצוב הבית יביא בחשבון פעילויות אלה בעת יצירת כניסה פונקציונלית ונוחה.

שילוב תכונות ביתיות ללא מגע 

לחומרים כמו נחושת יש יסודות אנטי-מיקרוביאלי טבעיים שיש להם פוטנציאל להפחית את התפשטות החיידקים. ידיות הדלתות, ידיות ארון מטבח וחומרים ביתיים אחרים עשויים נחושת או חומרים מיקרוביאליים אחרים עשויים להיות פופולאריים יותר. ברזים ללא מגע, גופי תאורה נטולי ידיים או מכשירי חשמל הפועלים על ידי קול יהיו גם הם נדרשים מאוד וליצרנים שדאגו כבר עתה לשווק פתרונות אלו, יתרון אדיר כיום.

יצירת מרחבים פרטיים

בתקופה האחרונה מצאו עצמם הרבה מאוד אנשים עובדים או לומדים מהבית, מקיימים פגישות אונליין ושיחות ועידה. המצב אתגר בתים קטנים שלא הכילו חדרי עבודה ייעודיים לשם כך.
העיצוב החדש יביא זאת בחשבון גם כאשר החללים קטנים גם בפן האקוסטי כאשר לצד שיחת ועידה עם העבודה, ילדים רואים טלוויזיה בסלון.

מציאת פתרונות אחסון

המצב החדש יצר מציאות בה אנו אוגרים מזון לא מתכלה וממש מכינים עצמנו לסיוף העולם.
מבחינה עיצובית ותכנונית זה יצריך תכנון מעמיק של אזורי אחסון, מקום למזווה, גם במטבחים קטנים ובחללים קטנים.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן